Hur man väljer rätt drone för dig


Hur man väljer rätt drone för digSå du har bestämt dig för att köpa en drönare. Och varför skulle inte du? Dessa petite flygmaskiner låter dig undersöka din omgivning från på hög, och de tar magnifika flygfoton och videor. En av de mest spännande och innovativa bitarna av teknik som kommer fram de senaste åren kostar en anständig drone nu relativt lite—så det har aldrig varit en bättre tid att ta till himlen.

Oavsett om du uppgraderar din befintliga drone eller köper din allra första modell, måste du veta var du ska börja Drone 720x. Vi ska beskriva de olika typerna av drone att välja mellan, funktionerna att överväga, och utbudet av priser som du kan förvänta dig att betala.

Typer av drönare

När det gäller att köpa drönare behöver du inte överväga så många märken och modeller som du gör när du hämtar en ny smartphone eller fitness tracker. Faktum är att du kan sätta de flesta drönare i två breda kategorier: Stora kamerabärande flygblad och mindre, lättare kamerafria.

För vissa konsumenter är en drone inte en drone om den inte kan fånga häpnadsväckande bilder från himlen; andra shoppare vill bara styra en cool luftburen maskin och har inget emot att offra den digitala vyn i utbyte mot en lägre prislapp. Förutom att ha lägre kostnader kan de mer kompakta så kallade leksaksdronorna flyga runt inomhus, så du behöver inte gå ut för att leka med dem.

Typer av drönareMedan några av dessa små inomhusdronor kommer med enkla kameror bifogade – vilket förstör våra kategoriseringar lite-kan dessa kameror bara fånga lågkvalitativa bilder, så de kommer inte att göra mycket bra bidrag till ditt nästa filmprojekt.

Förutom storlek och kamerakvalitet kommer dessa kategorier ofta med olika styrsystem. Om du väljer en större drone utrustad med en kamera som kan skjuta video på 1080p HD eller större, kommer det vanligtvis att ha en separat kontroller. Du brukar styra leksaks drönare, å andra sidan, via din telefon.

De flesta nybörjare kommer att vara nöjda med antingen en vanlig kamerautrustad drone eller en flexibel leksak. Även om vi inte kommer att fokusera för mycket på andra kategorier, finns det två andra typer av drönare värda att veta om. Racing drönare, inriktade mot hastighetsmedvetna konsumenter, kommer ofta som kit med olika delar som köparna måste montera. Professionella drönare, som används av programföretag och filmskapare, kostar flera tusen dollar men levererar fantastisk videokvalitet. Dessa dyra drone kategorier erbjuder bättre specifikationer och hastigheter, men köparna måste på allvar känna till deras drone tech.

Innan du börjar tumma igenom spec och funktionslistor, överväga vad du vill göra med en drönare, eller kanske hur mycket pengar du planerar att spendera. Vill du ha lite kul surrande lite copter runt vardagsrummet och trädgården? Eller föredrar du att bege dig till naturen och nab svepande landskap fotografier? När du har bestämt dig för en prioritet, är du redo att börja plocka en drönare.

Funktioner att leta efter

Klisterpriset ger dig inte en exakt indikator på maskinens kvalitet, även om det ger en snabb och ungefärlig bedömning av vilka drönare som är bättre än andra. I allmänhet kommer dyrare drönare att flyga längre och längre, ta bättre filmer och foton och komma med fler klockor och visselpipor. Men för att fatta ett mer välgrundat beslut måste du få specifika specifikationer. Här är de funktioner du bör veta om.

Batterilivslängd: precis som en smartphone kommer en drone så småningom att sluta med juice. Även på de bästa modellerna kämpar flygtider mellan avgifter för att överträffa 30 minuter. Naturligtvis kan du alltid bära ett extra batteri-men om du tror att du kan göra detta, se till att inkludera kostnaden för reservbatterier i det totala priset på det alternativ som du överväger.

Funktioner att leta efterBorstlösa motorer: när du läser en lista kan du komma över denna term. Borstlösa motorer kostar mer än borstade, men i utbyte erbjuder de tystare drift och har en längre livslängd, vilket innebär att du inte behöver byta ut dem så ofta.

Kamera: om du vill ha bästa möjliga bilder, bör kameraspecifikationer vara ett stort övervägande. Så se till att leta efter foto-och videoupplösningen på drönarens integrerade kamera. Mest anständiga modeller-inte inklusive leksaksdronor-kommer nu med en inbyggd kamera, men vissa lämnar dig möjlighet att fästa din egen. För mer information om de funktioner som låter dig fånga högupplösta bilder och videoklipp, kolla in vår guide till att välja en digitalkamera.

Headless läge: börjar flyga en drönare kan vara knepigt, så för nybörjare, vissa modeller erbjuder headless läge. Det betyder att när du trycker på styrspaken i en riktning, kommer drone att röra sig i den riktningen i förhållande till dig, snarare än i förhållande till var joysticken pekar.

Integrerad GPS: vid premium slutet av drone marknaden, hittar du modeller med integrerad GPS, som låter maskinerna vet var de är i världen. Denna uppgradering hjälper din drönare hitta sin väg tillbaka hem – en funktion som kallas, träffande, return-to-home eller RTH—och förbättrar dess allmänna stabilitet och navigationsförmåga. Till exempel kan många drönare med GPS enkelt sväva på ett ställe.

Follow-me-läge: vissa drönare utrustade med GPS erbjuder också det här alternativet: Follow-me-läget låter din drone spåra dig över marken eller havet, så att du kan koncentrera dig på din mountainbike eller kite surfing medan din antenn pal taggar längs inspelning dina framsteg. Vissa drönare gör det bättre än andra, så kolla in med användarrecensioner för att se hur bra läget fungerar i praktiken.

Gimbal: när drönare går upp i pris märker du att de börjar ha något som kallas en integrerad gimbal. Detta stöd håller bara kameran stadig medan den rör sig i höga vindar och förhöjda höjder. (Mindre leksaksdronor kommer inte att ha den här bilagan, men de behöver inte riktigt det, eftersom de ofta flyger inomhus eller på lägre höjder.) Om du vill ha de bästa videofilmer och foton, se till att drönaren innehåller en gimbal.

Hinder undvikande: en premium funktion på vissa premium drönare, hinder undvikande kommer att kosta dig pengar men kan bara skydda din drönare från att krascha in i ett träd. Som med follow me-läget gör vissa drönare detta bättre än andra. Så förutom att notera om en modell har denna förmåga eller inte, kontrollera recensioner online för att se om det faktiskt fungerar som annonseras.

Räckvidd: en drönares räckvidd berättar hur långt från dig det kan röra sig innan du förlorar kontrollen över det. Dyrare professionella dronor har större intervall. Oavsett hur långt din drönare kan avvika, kom ihåg att du borde hålla din drönare i sikte hela tiden ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *